Pyetje & Pergjigjje rreth Transplantit

Pyetjet me te shpeshta

Image-showing-a-hand-and-question-signs-faq

Nese po mendoni per nje transplant flokesh, mund te keni shume pyetje. Ne fund te fundit, kjo eshte nje procedure qe mund te ndryshoje masivisht jeten tuaj. Ne kemi perpiluar pyetjet me te shpeshta per t'ju dhene pergjigjet qe kerkoni.

FAQ

Pse te kryej transplantin e flokeve ne Shqiperi?

Shqiperia eshte shtepia e e procedurave estetike dhe mjekesore te ofruara nga mjek specialiste te klasit boteror me cmime te perballueshme dhe cilesi maksimale. Ju mund te kryeni procedurat tuaja duke kursyer me shume se 50% te kostos se procedurave ne Mbreterine e Bashkuar, duke perfshire gjithashtu kostot e udhetimit dhe qendrimit.

Cfare e diferencon Dermolife Hair Clinic nga klinikat e tjera?

Mjeshteria e stafit tone internacional bazuar ne dije te thelluara, eksperience shumevjecare, aparatura bashkekohore kombinuar me ndjeshmerine e spikatur ndaj te bukures na leojn te realizojme proceduren e transplantit te flokeve me rezultate maksimale, afatgjata dhe natyrale.

Do te ndjej dhimbje gjate procedures?

Mbjellja e flokeve kryhet me anestezi lokale. Teknikat e avancuara ne mjekesi mundesojne komfort dhe nje procedure pa dhimbje per pacientin. Me qindra paciente prane klinikes Dermolife kane konfirmuar se ndjejne 0% dhimbje gjate procedures.

Cfare perfshihet ne cmim?

Cmimet terheqese dhe nje rezultat perfundimtar natyral nuk jane gjithcka qe e dallon Dermolife Hair Clinic nga klinikat e tjera. Ju gjithashtu do te perfitoni te perfshira ne cmim te gjitha pikat e meposhtme:

  • 4 seanca PRP (plazma e pasur me trombocite).
  • Produktet Aftercare.
  • Medikamentet e nevojshme.
  • Larja e kokes per 10 dite.
  • Akomodim dhe transport VIP (per pacientet internacional)
  • City Tour (per pacientet internacional)
Eshte e rrezikshme procedura e mbjelljes se flokeve?

Procedura e mbjelljes se flokeve pergjithesisht eshte nje procedure e sigurt por si cdo procedure tjerer, edhe mbjellja e flokeve mund te kete kunderindikacionet e veta. Pritshmerite mund te jene: dhimbje post-operative, krruarje, skuqje apo infeksione. Te gjitha mund te parandalohen duke ndjekur keshillat tona post-operative.

A jam kandidat per mbjelljen e flokeve?

Disa faktore si, semundje specifike apo pak floke donatore e bejne kete procedure te pamundur. Nepermjet konsultes me ekipin speciaist mund te zbulojme nese jeni nje kandidat potencial per kete procedure.

Sa efikase eshte procedura?

Mbjellja e flokeve eshte e vetjma zgjidhje perfundimtare per te luftuar renien e flokeve. Nuk keni pse te kompleksoheni me per pamjen tuaj. Hapesiat boshe ne koke apo ne fytyre nuk do te jene me kurre nje problem per ju.

Cfare duhet te marr ne konsiderate perpara procedures?

Per te siguruar rezultate optimale, ne sygjerojme qe 14 dite para procedures t’i permbaheni nje jetese te shendeteshme. Nese jeni konsumatore te duhanit dhe alkoolit, mundohuni t’i reduktoni ato ne maksimum. Perdorimi i produkteve alternative per stimulimin e flokeve te rinj gjithashtu nuk rekomandohet. Nese aktualisht jeni duke marre ilace, duhet te konsultoheni me mjekun specialist perpara se te merrni nje vendim.

Sa kushton mbjellja e flokeve?

Cdo rast trajtohet ne menyre individuale. Faktoret qe luajne nje rol te rendesishem per cmimin perfundimtar jane numri i grafteve qe do te transplantohen dhe teknika qe do te zgjidhni.

Ne cfare moshe rekomandohet te kryhet procedura?

Procedura e mbjelljes se flokeve mund te kryhet ne cdo moshe. Ne ju ftojme te kryeni konsulten tuaj falas prane ambienteve te klinikes Dermolife per te pare se cfare mund te bejme per ju.

Sa zgjat procedura e mbjelljes se flokeve?

Kohezgjatja e trajtimit ndryshon ne varesi te numrit te grafteve qe do te transplantohen dhe gjithashtu ne varesi te teknikes se perdorur. Mesatarisht nje transplant floku zgjat 6-8 ore.

Sa zgjat koha e rikuperimit?

Koret bien per rreth 8-12 dite. Pas kesaj ju mund t’i riktheheni rutines tuaj te perditshme. Eshte e rendesishme te shmangni sporte te renda per 2 deri ne 4 jave. Nderkohe ju duhet ruani koken nga dielli menjehere pas procedures se mbjelljes se flokeve.

Cilat jane metodat per te kryer mbjelljen e flokeve?

Ekzistojne metoda te ndryshme ne varesi te tipit te flokut, zones qe do te trajtohet dhe pacientit. Gjate konsultes tuaj falas ju do te informoheni ne menyre transparente per metodat qe do te jene me te pershtatshme per ju dhe pse.

Cfare e diferencon metoden Sapphire FUE?

Metoda Sapphire perdor pena te holla safiri te cilat perdoren per hapjen e kanaleve me saktesine maksimale. Penat e safirit kane efekt antiseptik, qe do te thote se faza e rikuperimit eshte shume e shkurter, rreth 10 dite.

A eshte e pershtatshme metoda Sapphire FUE per mua?

Metoda Sapphire eshte kryesisht e pershtatshme per paciente me strukture flokesh mesatare ne te trashe. Nese floket tuaj kane keto karakteristika, rezultatet do te jene optimale.

Cfare ka speciale metoda DHI (Implantimi Direkt i Flokut)?

Gjate mbjelljes se flokeve me metoden DHI, hapja e kanaleve dhe vendosja e folikulave te flokut kryhen ne te njejten kohe. Graftet vendosen ne penen speciale DHI dhe transplantohen menjehere ne skalp.

Nuk kam marre rezultatet e deshiruara, cfare duhet te bej?

Ekipet tona te specializuara mund te kryejne procedura korrektive ne rast se ju keni patur eksperienca te keqija me klinika te tjera. Do te sigurohemi qe rezultatet te jene te kenaqshme dhe te takohen me pritshmerite tuaja.